Ajándékozzunk felelősséggel

2023.12.01. 13:52

Kampány indul, hogy a pedagógusok is népszerűsítsék a felelős állattartást

Az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kampányt indít a decemberi időszakban „Állatbarát Ünnep – Ajándékozz felelősséggel!” címmel, amely a pedagógusokat célozza meg, hogy közösen népszerűsítsék a felelős állattartás fontosságát. A kampány keretében arra ösztönzik a szakembereket, hogy tudatosítsák a gyerekekben, valamint szüleikben, hogy az állatok nem alkalmasak impulzus alapú ajándékozásra, különösen karácsonykor.

Teol.hu

Nem biztos, hogy jó ötlet kisgyereknek állatot ajándékozni karácsonyra.

Fotó: MW

Dr. Koska Hedvig, az alapítvány elnöke elmondta: „Magyarországon a háztartások jelentős része állattartó, azonban sajnálatos módon nem minden esetben biztosított az állatjóllét. Az állatok karácsonyi ajándékozása gyakran vezet a felelőtlen állattartás gyakorlatához, hiszen anélkül ajándékoznak felelőtlenül, hogy teljes mértékben felkészülnének a hosszú távú, akár több évtizedes kötelezettségre, melyek az állat gondozásával járnak. Ez a hirtelen meghozott döntés az állatok szükségtelen szenvedéséhez és a menhelyek túlterheltségéhez vezethet. Kampányunk célja, hogy a pedagógusok segítségével felhívjuk a figyelmet a felelős döntéshozatal fontosságára.”

A kampány részeként az alapítvány oktatási anyagokat biztosít a pedagógusok számára, amelyek segítenek bevonni a diákokat és szüleiket a felelős állattartás témakörébe. Ezen felül interaktív előadásokat és workshopokat is terveznek, ahol a pedagógusok megismerhetik az állatvédelem-pedagógia fontosságát.

Dr. Koska Hedvig hozzátette: „Közös felelősségünk, hogy a jövő generációit felelős állattartókká neveljük. Ez a kampány egy lépés ebbe az irányba, és bízunk benne, hogy széles körű támogatást kapunk a pedagógusok és a szülők részéről egyaránt. A cél az, hogy a gyerekek és szüleik megértsék: egy állat nemcsak egy ajándék, hanem egy életre szóló kötelezettség.”

Az alapítvány minden pedagógust arra ösztönöz, hogy csatlakozzanak ehhez a fontos kezdeményezéshez, hiszen a jövő állattartói a mai osztálytermekben ülnek. További információk az Alapítvány Facebook oldalán érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában