Ajándékok

2023.12.20. 17:30

Karácsonyig az összes cipősdoboz célba jut

Örömteli ünnep volt szerdán délután Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban.

Szepesi László

Rengeteg adomány gyűlt össze. A fotón Berlinger Attila, Tolácziné Varga Zsuzsanna, Gyurkovics János

Fotó: Makovics Kornél

A negyedik adventi gyertya meggyújtása előtt már ajándékozás volt az információs aulában álló feldíszített karácsonyfánál, amelyet több mint hétszáz, színes, gyönyörűen becsomagolt doboz vett körül. A csomagokban, úgymond cipősdobozokban rejlő ajándékokat, a sok játékot, iskolai eszközöket, édességet, könyvet, higiéniai eszközöket a város lakói hozták, akik úgy döntöttek, ezzel teszik szebbé mások karácsonyát. 

Berlinger Attila, a kulturális központ igazgatója elmondta, a karácsonyi, cipősdoboznyi szeretet nevet kapott akciójuk 2016-ban indult, az első évben 180, tavaly 401, idén pedig 717 csomag, könyv, játék gyűlt össze a november közepén kezdett akció során a karácsonyfa alá. Az immár hagyományos ajándékozásra sokan már előre készültek, ugyanis a ház november 15-én tette közzé a felhívást, s másnap reggel már többen hozták az ajándékot rejtő dobozokat.

Fotó: Makovics Kornél

A kis ünnepségen Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere arról beszélt, a szekszárdiak bizonyították, hogy akarnak és tudnak segíteni, s hangsúlyozta gondosságukat is, amelyet nem csak a szép csomagolás tükröz, hanem hogy majd mindegyik dobozra azt is felírták, hány évesnek, s hogy fiúnak vagy lánynak szánták-e az ajándékot. 

Ezt követően az alpolgármester a Babits igazgatójával közösen, jelképezve az ajándékozást, át is adta az egyik ajándékot Tolácziné Varga Zsuzsannának, Szekszárd Humánszolgáltató Központja igazgatójának, aki viszonzásul egy emléklapot, illetve egy maguk készítette karácsonyi üdvözlőlapot adott nekik. A Humánszolgáltató Központ juttatja el pártfogoltjaiknak a csomagokat, ezért az ünnepség végén a központ dolgozói csatárláncba álltak, s kézről kézre adva az ajándékokat, valamennyi bekerült a humánszolgáltató, jelenleg a kulturális központ bejárata mellett lévő irodájába.

Az igazgatónő elmondta, már tudják, ki lesznek az ajándékozottak. Kész a névsor, elkészítették a listát, a családsegítő esetmenedzserek tudják, kiknek juttathatják el az ajándékokat. Csütörtökön reggel nyolc órától már át is adják azoknak, akik érte jönnek, s már viszik is azok egy részét a családok átmeneti otthonába és a hajléktalanszállóra, és karácsony estére valamennyi ajándék gazdára talál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában