Teltházas koncert

2023.12.18. 12:45

Kétszer is karácsonyt varázsoltak a tücskök

Kétszer is karácsonyt varázsoltak Szekszárdon a Művészetek Házába a Tücskök. A nagy hagyománnyal rendelkező Tücsök Zenés Színpad Egyesület két karácsonyi koncertje, a délutáni és az esti is teltházas volt.

Szepesi László

Fotó: Kiss Albert

A Tücsök Zenés Színpad Egyesület két karácsonyi koncertje mintegy folytatása volt az előző hetek szerepléseinek, mikor a Garay téren énekeltek, hogy az Adventben színesebbé, meghittebbé tegyék a Megváltót váró hetek műsor sorát. Most ez a két - bár a karzat is megtelt, mégis - családias hangulatú koncert gyönyörű volt.

Ez is, mint a korábbi karácsonyi koncertjei a Tücsköknek, két részből állt. Az első felébe Béresné Kollár Éva megalkotta E. T. A. Hoffmann örök klasszikus karácsonyi meséjének, a Diótörő és Egérkirálynak, a karácsonyfa alatt életre kelt játékok csodálatos történetének sokadik feldolgozását. Az ének, nyolc dal, visszaadta annak a varázslatos éjszakának, álomnak hangulatát, a fabábú és az egerek harcát, a szeretet és a szerelem erejét.

A nagy múltú csapat - csinálják Béresné Kollár Éva vezetésével, sok sikert elérve, majd harminc éve az éneklést, színpadi szereplést - több korosztályból áll. Ezen az ünnepen is voltak újabbak, s velük a régiek, az egyetemistaként a csapatba visszajáró korábbi tagok.

A hangverseny második felében az ünnepet köszöntő, a karácsonyi ünnepkört idéző, jórészt ismert karácsonyi számok következtek, az Ünnep, a Halleluja, az O Holy Night. Elhangzott kívánság is, amely különösen aktuális napjainkban, mikor fegyverek zaja rontja az ünnepet sokfelé a világban, ahol nem lehet boldog a karácsony.

Ezért szólt a Békét és reménységet című dal, amelyet még a délszláv háború idején írt Tolcsvay és Bródy, de sajnos, aktuális napjainkban is. Ezt a gondolatot erősítette Demjén Ferenc, Presser Gábor dala, a Vigyázz a madárra, s a békére, szeretetre vágyó érzést tükrözte a karácsonyi koncert záró száma, Nádas Gábor régi szerzeménye, a Játsszunk együtt, amelynek ismétlését hosszú vastapssal követelte a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában