Tiszta víz

2023.12.07. 17:29

Kisszékely ivóvize hosszú évek után egészséges

Kisszékely településen jobb lett a víz minősége, megszűnt az eddig jelentkező vízhiány, a közel háromszáz fős lakosságnak egészséges ivóvizet biztosítunk, tájékoztatta lapunkat Pajor Ágnes polgármester. Az ivóvízminőség-javító program öt év után idén októberben fejeződött be.

Brunner Mónika

Most már egészséges Kisszékely ivóvize, a fotón a kisszékelyi vízműtelep (Beküldött fotó)

 A községben évekkel ezelőtt két kút biztosította a lakosság ivóvizét, ám egy vizsgálat alkalmával kimutatták, hogy a határértékek nem megfelelőek. Ezután az egyik kutat lezárták, és elkezdődtek ivóvízminőség-javító program munkálatai, amelynek célja volt, hogy a szolgáltatott közműves ivóvíz minősége feleljen meg az érvényben lévő irányelveknek, rendeleteknek.

A kisszékelyi ivóvíz biztonságos 

A projektet a kisszékelyi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft. (NFP) valósította meg közel háromszázmillió forint összköltséggel. A főbb építési munkák közé tartozott többek között a kútépítés, a kútgépészet, a kútvezérlés, a kútfelépítmény, a víztisztítási technológia, a fertőtlenítés, a telepkialakítási munkák, az új vízműgépház építése. Az idén október végétől a kisszékelyiek ivóvize biztonságos. 

Örülnek a falubeliek

– A kisszékelyiek örülnek az ivóvízminőség-javító program megvalósulásának. A korábban előforduló nitrit határéték túllépés megszűnt. A lakosság egészséges vízhez juthat – tájékoztatta lapunkat Pajor Ágnes, Kisszékely polgármestere. Hozzátette: a vízműtelep új kútjával megszűnik a nyári szezonban eddig jelentkező vízhiány. 

– Sajnáljuk hogy a gerincvezeték, a hálózat csőcseréje nem lehetett része a rekonstrukciónak. A próbaüzem alatt végzett hálózattisztítás rövid ideig vízminőség problémákkal járt. De a működésbe léptetett rendszerből vételezett vízre a fogyasztóktól nem érkezett panasz, nem jeleztek ízbeni változást – tájékoztatott Pajor Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában