Ünnepi forgatag

2023.12.01. 17:30

Megtelt élettel a Garay tér, elkezdődött az adventi vásár

Nagy volt a sürgés-forgás pénteken délelőtt a Garay téren, ugyanis a kora esti órákban itt nyílt meg hivatalosan is az adventi vásár. Tíz faház telik meg élettel, a vállalkozók szépítgették a területüket és lelkesen várták az érdeklődőket.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Nepp Dénes szekszárdi szíjgyártómester és segítői is és éppen pakoltak, amikor találkoztunk. Mint mondta, soha ilyen szép még nem volt az adventi vásár mint most, pedig már több mint harminc éve, hogy minden karácsony előtt kipakolta a kiváló minőségű bőrtermékeit a standjára. 

– Köszönöm a szekszárdi városvezetésnek, hogy végre megértették, hogy nem a Béla tér, hanem a Garay tér az, mely a helybelieknek a városközpontot jelenti. Ez esik útba azoknak is, akik dolgoznak és kijönnek az irodákból, ha máskor nem, legalább ebédidőben. 

Tavaly a Babits művelődési központ előtt volt a vásár, két éve pedig először itt, a Garay téren. Idén sokat költött a város arra is, hogy a díszkivilágítás még szebb legyen. Ez adta az ötletet nekem is, hogy a kis faházat, melyben kirakjuk az áruinkat, ünnepi díszbe öltöztessük. Mi a kék és a fehér égőket választottuk, hogy a város fényeivel szinkronban legyen a mi pavilonunk is – mondta Nepp Dénes.

A vásározók egyébként délelőtt 10 és este 6 óra között vannak nyitva. A tíz pavilonban lesznek kakasdi kürtöskalácsosok, amerikai minifánkosok, méhészeti termékeket kínálók, gyermekjátékokat, karácsonyi díszeket, édességeket árusítók. Forralt bort két helyen is kínálnak, egyrészt egy vállalkozó, illetve a Rotary Club is várja a látogatókat zsíroskenyérrel és forralt borral. Náluk nincs fix ár, viszont kihelyeztek egy adománygyűjtő ládát, így rábízzák az összeget a jószándékú emberekre.

A tér jobb oldalán már áll a színpad is, itt szinte egymást váltják majd a fellépők, a koncertek. A jó hangulat úgy tűnik garantált, az árusok már csak a jó időben és a sok látogatóban bíznak és reménykednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában