Teol.hu podcast

2023.12.12. 13:00

Megvalósította Szekszárdon a közös adventi várakozást

Janó Attiláné Puska Valéria Szekszárd város iskoláinak egyik katolikus hitoktatója, a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség önkéntes tagja, a Szekszárdi Adventi Ablakok eseménysorozat megálmodója.

Brunner Mónika

Janó Attiláné Puska Valéria hitoktató, a Szekszárdi Adventi Ablakok programsorozat megálmodója (Fotó: MW)

A Szekszárdi Adventi Ablakok programsorozat 2017-ben indult el először, Janó Attiláné Gyimóthy Leventével, az akkori Szekszárdi Vasárnap önkormányzati lap munkatársával gondolkozott közösen, és a Fejér megyei Gánt község példáját követve valósították meg a közös adventi várakozást Szekszárdon. 

A jelentkezők vajon hogyan készülnek az ablakok díszítésére? 

– Általában azt szoktam kérni, hogy az ünnepvárásnak megfelelő legyen. Szeretem, hogyha a lila és a rózsaszín, mint az advent színei, megjelennek benne. Szeretem, hogy ha kézzel készítettek, és természetesen gyönyörűek a rajzok is – mondta el Podcast–interjújában Janó Attiláné, aki 2017-ben, az alapítás évében elsőként kapta meg az Év Megyei Önkéntese elismerést. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában