A legjobb ajánlat

2023.12.22. 11:12

Megvan, ki építheti a vízitúra bérlő pontot a Tolnai-Dunán

A tolnai Pellio&Ceva Kft. adta a legjobb ajánlatot a közbeszerzési eljárás során a tolnai vízitúra bérlő pont építésére – állapította meg a tolnai képviselő-testület legutóbbi ülésén, név szerinti, egyhangú szavazással.

Teol.hu

Egy vízitúra bérlő pont avatása (illusztráció)

Fotó: MW

Mint arról korábban írtunk, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Duna mentén több helyen, így a tolnai holtág partján is vízitúra bérlő pontot kíván létesíteni. A tolnai állomás a város alatti holtágszakaszon, az önkormányzati tulajdonú kajakház melletti területen kap helyet. Ott épülhet fel a mintegy ötven négyzetméteres épület, benne csónak- és kerékpártárolóval, irodával, vizesblokkal.

A létesítmény tervezőjét 2022. augusztusában kiválasztották. A kivitelező kiválasztását célzó eljárást azonban idén júliusban érvénytelennek nyilvánította a testület, mert az építés előzetesen becsült költsége bruttó 58,85 millió forint volt, ám a legolcsóbb árajánlat is közel húszmillió forinttal meghaladta ezt az összeget. Az önkormányzat ezután közbeszerzési eljárás megindításáról döntött.

A nettó becsült értéket 60 millió forintban határozták meg. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által biztosított bruttó 50 millió forintos támogatási összegen felül a város a hiányzó fedezetet 10 millió forint értékben vállalta. A közbeszerzési eljárás során beérkezett legjobb ajánlat a Pellio&Ceva Kft-jé volt, ami a nettó 60 milliós összeghatárt nem haladta meg. Így az önkormányzat ezzel a céggel köt szerződést a vízitúra pont megépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában