Mennyi az annyi?

2023.12.30. 08:00

Nyugdíjemelés lesz januárban

A jövő évi nyugdíjemelésről szóló hivatalos rendelet december 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint januárban az éves nyugdíjemelés 6 százalékos lesz. Vagyis a kormány 6 százalékos éves inflációra számít.

Mauthner Ilona

Illusztráció.

Fotó: Pesti Tamás

Nemcsak az öregségi nyugdíj, hanem számos más járandóság is emelkedik jövőre 6 százalékkal. A rendelet szerint többek között az öregségi nyugdíjon túl ugyancsak 6 százalékkal emelik januártól az özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, korhatár előtti ellátást, szolgálati járandóságot, átmeneti bányászjáradékot, táncművészeti életjáradékot, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, bányászok egészségkárosodási járadékát, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát.

Fontos az is, hogy az emelésre csak az jogosult, aki 2023. december 31-ig nyugdíjjogosultságot szerez.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában