Visszatekintés – május I.

2023.12.28. 11:46

Programdömpinget hozott a május

Igazi programdömpinget hozott a május vármegyénkben.

Révészné Hanol Erzsébet

Vármegyénkben több mint kétezer diák érettségizett

Fotó: Makovics Kornél

Majálisokkal indítottunk, pünkösdi rendezvényekkel zártunk, és a kettő közé is sok-sok érdekesség, látnivaló fért. Pakson retró majálist rendeztek, Szekszárdon Ebugatta Kutyamustra is volt, Dunaföldváron Spenótnappal kötötték egybe a munka ünnepét, Tamásiban sokan a szabadtéri mozgást választották, míg Dombóváron a civilek közös főzéssel, a rockzene kedvelői pedig koncertekkel töltötték május elsejét.

E hónap eleje egyben azt is jelenti, hogy eljött a középiskolai ballagások, és ezzel együtt az érettségi vizsgák ideje. Vármegyénkben több mint kétezer diák adott számot tudásáról. A tűzoltók is ünnepeltek a hónap elején, védőszentjük, Flórián előtt tisztelegve. A vármegyei ünnepség helyszíne Bátaszék volt, mivel idén 140 éves a város önkéntes tűzoltó-egyesülete. Az ápolók nemzetközi napja szintén májusra esik.

Flórián-ünnepet tartottak Bátaszéken Fotó: M. D.

Ez alkalomból megkoszorúzták az Irgalmas Nővérek síremlékét, majd a gyógyításban elengedhetetlenül fontos, áldozatos szerepet vállalókat köszöntötték a vármegyeházán, és díjazták a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház kiváló ápolóit.

Megkoszorúzták az Irgalmas Nővérek síremlékét
Fotó: Mártonfai Dénes



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában