Visszatekintés – szeptember III.

2023.12.30. 15:22

Szüreti napok és Magyar Géniusz

A hónap legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénye a Szekszárdi Szüreti Napok volt.

Révészné Hanol Erzsébet

A Szekszárdi Szüreti Napok egyik leglátványosabb eseménye a szüreti felvonulás volt. Fotó: Kiss Albert

A több napos programsorozat ismét több tízezer látogatót vonzott, a színpadon neves előadók váltották egymást, a Borudvarban szekszárdi termelők kínálták boraikat, a városközpont pedig vurstlivá változott.

Szeptember végén Petőfi Sándor rövid életének jelentős, Tolna vármegyei helyszínein, a Kölesdhez tartozó Borjádon és Sárszentlőrincen adtak át ünnepélyesen két, a bicentenáriumra megújult emlékhelyet. Szekszárdon, a Wosinsky Mór Múzeumban különleges tárlat nyílt a hónapban.

A Magyar Géniusz Program során a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége koordinálásával érkezett vándorkiállítás hatvanhét Kárpát-medencei múzeum leginkább jellemző és legjelentősebb történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgyait vonultatta fel.

Nagy megtiszteltetés ért két szekszárdi borászt. Az Országház Bora verseny szeptemberi eredményhirdetésén kiderült, hogy Bikavér kategóriában a Vesztergombi Pince 2019-es évjáratú St. László Bikavér bora nyert, a Kadarka kategóriában pedig az Eszterbauer Borászat 2022-es évjáratú Nagyapám Szekszárdi Kadarkája lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában