Visszatekintő – december I.

2023.12.31. 17:10

Traktorra pattant a Mikulás

December beköszöntével szinte minden a közelgő ünnepekről szólt.

Révészné Hanol Erzsébet

Dunaszentgyörgyön fényárban úszó traktorok vonultak fel (Fotó: M. Gy.)

Advent vasárnapjain nemcsak az otthonokban gyújtották meg a koszorúk gyertyáit, hanem a kisebb-nagyobb települések közterein is. Sok helyen műsor is kapcsolódott az ünnepi alkalmakhoz. 

A Mikulás idén nemcsak a gyerekek cipőjébe csent ajándékot, hanem egy különleges meglepetéssel is készült számukra. December hatodikán sokak örömére leesett az első hó, ami az utakon ugyan okozott egy kis fennakadást, de végre előkerülhettek a szánkók. 

Tamásiban fényárban úszó mezőgazdasági gépek vonultak fel, akárcsak Dunaszentgyörgyön, ahol a hagyományos Mikulás-napi Traktoros Felvonulást rendezték. 

Pakson motoros Mikulások járták az utcákat, és vittek meglepetést a gyerekeknek. 

Medina közelében azonban bajba került a nagyszakállú, motoros szánnal rótta a havas utakat, ám az árokba csúszott. Több autós is megállt segíteni, köztük egy anyuka a kisfiával, akik elvitték a Télapót Medinára és Szedresbe, hogy az ottani gyerekek se maradjanak le a látogatásáról. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában