Életmentés

2023.12.19. 16:48

Valaki legszebb ajándéka lehet, ha ön vért ad Bonyhádon

A decemberi ünnepek előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Bonyhádon is a művelődési központba: december 20-án 11 és 18 óra között, valamint december 21-én 10 és 15 óra között.

Farkas Eszter

Véradás illusztráció: Shutterstock

Véradó lehet mindenki, aki: egészségesnek érzi magát, elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves (első véradásnál a korhatár 60 év), testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, étkezett és elegendő folyadékot ivott a véradás napján, rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal: személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél, lakcímigazoló kártya, TAJ kártya, vagy EU-s TAJ kártya (első regisztrációkor eredeti TAJ kártya bemutatása szükséges, későbbi alkalommal véradó általi bemondás, fénymásolat, fénykép is megfelel).

Külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló okmány, útlevél, magyar TAJ-kártya vagy az EU-ban elfogadott egészségbiztosítási igazolás szükséges. Tetoválását vagy testékszerét a véradás időpontja előtt legalább fél évvel készíttette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában