TV-ajánló

2023.12.24. 11:09

Van ami nem romlik meg: 20 év után is mar a Wasabi

Bencze Péter

A kép illusztráció.

Már több, mint két évtized telt el azóta, hogy a két francia zseni, Luc Besson, a film forgatókönyvének írójaként, és rendezőként, valamint Jean Reno, főszereplőként leforgatták ezt az alkotást. A 2001-ben bemutatott akció-vígjáték poénjai viszont még most, 2023 végén is úgy marják az ember könnycsatornáit, mint a legautentikusabb japán wasabi. A forgatás nyolc év után hozta újra össze az európai akciófilmek megalkotóját és azok örökös, koronázatlan királyát.

A történet szerint Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Egyszer csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese emiatt azt javasolja neki, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik fel Japánból: egykori szerelme, Miko ugyanis rejtélyes körülmények között elhunyt és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal...

A feljebb már említett alkotópáros munkája minden másodpercében hozza azt, amit az 1990-es évekre jellemző francia, vagy európai akcióvígjátéktól várhat a néző: a magának való, a világgal némileg hadilábon álló főhős néha egészen elképesztően pörgős, robbantásoktól sem mentes akciójelenetekbe keveri magát, időnként pedig a nézőt is letargiába taszító lassan folyó szituációkban küzd meg önmagával. És persze nem hiányozhatnak a már-már komédia szerű poénos dialógusok sem.

Wasabi – Mar, mint a mustár, francia-japán akció-vígjáték, dec. 24, vasárnap, SuperTV2, 21:00 és december 25, hétfő, 13:55, MOZI+

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában