Használjuk a csipeszt!

2024.01.04. 13:53

A pékáru tisztaságát óvni kell! - figyelmeztet olvasónk

Teol.hu

Illusztráció: MW

A Postabontásban már valaki felhívta a figyelmet arra, hogy a csipesz a pékáru mellett nem dísz. Szeretném én is hangsúlyozni ugyanezt. És elsősorban a kisgyerekes szülőket szeretném megkérni arra, hogy utasítsák rendre csemetéiket, mikor puszta, és néha láthatóan piszkos kézzel elkezdenek matatni, válogatni a zsemlék, kiflik, egyéb finomságok között. Igen, tudjuk, hogy a pékségben is leeshet a földre a késztermék, amit a vevő nem lát, mégis megveszi. 

Én azonban hiszek abban, hogy azért a legtöbb helyen ügyelnek a higiéniára, és nem dobálják, illetve fogdossák össze a pékárut, mielőtt a polcra kerül. És tényleg ott a csipesz mindenhol, csak használni kellene. Nem véletlen az sem, hogy a legtöbb helyen csukható fedelű dobozokban kínálják a portékát. Van olyan áruház is, ahol nyitott kosarakból lehet kivenni a péksüteményeket - ezeken a helyeken soha nem is vásárolok, mert nem tudom, előtte hányan fogdosták össze, vagy köhögtek rá az árura. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában