Fejlesztés

2024.01.29. 16:16

Az árkok rendbetételére készülnek Döbröközön

Árokkotrással szeretnék megelőzni, hogy ismét elöntse a csapadék Döbrököz utcáit. A munka idén nyáron kezdődhet TOP-forrásból.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció: MW

A csapadékvíz-elvezető rendszer rendbetételére készülnek Döbröközön. Farkas Edit polgármester elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával, nagyjából négyszázötvenegymillió forintból valósulhat meg a fejlesztés.

A tervek szerint idén júniusban kezdődne a munka, melynek során mintegy négy kilométer hosszan végeznek majd kotrást a Sajtosmalmi-, az Ártézkúti- és a Vadvíz-árok medrében. A Sajtosmalmi-árok egy szakaszát a 6532-es út védelme érdekében burkolják is – tette hozzá a polgármester.

Döbröközön a Kapos vezeti el a csapadékvizet, ám a folyóhoz csatlakozó három árok megtelt földdel, emiatt nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat. Tavaly májusban például nem tudták elvezetni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esőt, és a víz elöntötte a falu egy részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában