Jegyzet

2024.01.30. 18:40

Az egészségünket is védik a növényeink

Hatékonyabban tudjuk végezni munkánkat, ha egy kis növény visz színt az irodánkba. Az üde zöld folt nem csak esztétikailag teszi kellemesebbé környezetünket, de vannak olyan kifejezett fajták is, amelyek javítják a levegő minőségét azáltal, hogy oxigént termelnek, és szennyező anyagokat, például formaldehidet és benzolt szívnak fel. Ilyen a zöldike is. 

Farkas Eszter

Illusztráció: gettyimages

Több kutatás is igazolja, hogy a virágok jótékonyan hatnak a mentális egészségre, ugyanis a növényekkel körülvett munkahelyek kellemesebb légkört teremtenek, csökkentik a stresszt és növelik a produktivitást, így az alkalmazottak boldogabbak és motiváltabbak lesznek a munkahelyükön is. Az asztalunkon elhelyezett szobanövények gondozása pozitív hatással van ránk, hiszen akár ez is egy relaxáló tevékenység lehet, amely segít az embereknek kikapcsolódni és pihenni munka közben. A növényekkel való foglalkozás felelősségtudatot is fejleszt, ami általánosságban pozitív hatással lesz az élet minden területére. 

Végül, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az asztalunkon elhelyezett szobanövények az irodai tér személyesebbé és barátságosabbá tétele mellett egyedi stílust is kölcsönöznek a környezetünknek. Az ízlésesen megválasztott növények hozzájárulnak az iroda hangulatához és atmoszférájának javításához is, így nagyobb kedvvel térünk majd be az irodánkba. Nekem már meg is jött a kedvem hozzá, hogy ne csak egy, de mindjárt két kis cserepessel gazdagítsam az íróasztalomat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában