Rekonstrukció

2024.01.21. 21:21

Birtokba vehették a felújított templomot

A héten hivatalosan is lezárult a tamási templom és környezetének rekonstrukciója – tudta meg lapunk a helyi katolikus közösségtől.

Gazsó Rita

A templom felújítási munkái így zajlottak a záró szakaszban. Beküldött kép.

Az egy évig tartó munka során megtörtént a templom külső-belső rekonstrukciója, a plébánia felújítása, az épületgépészet korszerűsítése, de emellett gyönyörűen megújult a templomkert is.

A háromszáz éves barokk templom felújítása a magyar állam 548 300 000 forintos támogatásával és a helyi családok adományaiból készülhetett el. Az orgona 40 millió forintos felújítása szintén magánadományból történhetett meg. 

A karácsonyt már a felújított, gyönyörű templomban ünnepelhették a hívek, sőt azt megelőzőleg, december 20-án telt házas, gyönyörű adventi orgonakoncertet hallhattak az újjászületett barokk orgonán dr. Kovács Szilárd Ferenc orgonaművész, a Pécsi Székesegyház főkántorának előadásában. A koncertnek olyan nagy sikere volt, hogy eldöntötték, a zenei templomi és templomkerti koncertélmények folytatódnak az új évben is. 

A templomot Felföldi László pécsi megyés püspök áldja majd meg január 31-én 17 órakor.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában