Együttműködés

2024.01.12. 16:06

Egyetemi szinten erősödik a kapcsolat Pécs és Eszék között

Pécsre érkezett az Eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem két fős küldöttsége január 10-én. A látogatásuk célja egyrészt a Pannon Európai Területi Társuláshoz való csatlakozás, amelynek a PTE is tagja, valamint a két felsőoktatási intézmény több évtizedes együttműködésének további elmélyítését célzó lehetőségeinek megvizsgálása volt.

Teol.hu

Forrás: Csortos Szabolcs, UnivPécs

A horvát partneregyetem részéről dr. Vlado Guberac, rektor, valamint dr. Sonja Vila, tudományos és nemzetközi rektorhelyettes érkezett Pécsre. A PTE Rektori Tanácstermében zajló horvát-magyar-angol nyelvű két megbeszélés jó hangulatban telt. A 2010-ben alakult, határmenti fejlesztést célzó Pannon Európai Területi Társulással (ETT) tartott megbeszélésen részt vett Magdó János, Magyarország eszéki főkonzulja, dr. Szili Katalin, az UQA kurátora, dr. Mikes Éva, az UQA kurátora, dr. Merza Péter, a Pannon ETT igazgatója, dr. Füzér Judit, a Pannon ETT igazgatóhelyettese, illetve Tóth Lívia, a szervezet gazdasági szakértője. 

A teljes cikket itt olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában