Közgyűlés

2024.01.04. 16:17

Február 19-ig még biztos maradhat a KSC

Rendkívüli üléssel kezdte munkáját az új esztendőben a szekszárdi közgyűlés, ugyanis az előző év utolsó rendes ülésén egy olyan döntés született, amely sokak szerint komoly hátrányt jelentett volna a város legkiemelkedőbb eredményeket elérő sportegyesületének.

Szepesi László

Rendkívüli üléssel kezdte munkáját az új esztendőben a szekszárdi közgyűlés (A szerző fotója)

Ezért, az összehívott közgyűlés napirendje egyetlen pontból állt, a decemberben a többségben lévő Éljen Szekszárd frakció által megszavazott határozat újra tárgyalása.

Mielőtt erre sor került, Gyurkovics János alpolgármester bemutatta a város új jegyzőjét, dr. Zsikó-Gál Klaudiát, aki elmondta, bő negyedszázada dolgozik a közigazgatásban. Kezdő jogászként itt volt a szekszárdi önkormányzatnál, majd több településnek volt körjegyzője, 2008-tól hat éven át ismét a megyeszékhely aljegyzője, majd jegyzője, utána a megyei kormányhivatal főigazgatója is volt, majd a gazdasági életben eltöltött néhány év után, most, az év elejétől újra a városháza a munkahelye. A közigazgatást szolgálatnak, egyben hivatásnak tekinti, ahol fontos a partnerség, mert vallja, hogy minden ügy mögött az állampolgár, egy ember vagy civil szervezet áll.

A bemutatkozás után rögtön feladatot kapott, ugyanis a napirend elfogadása előtt Bomba Gábor, az ÉSZ farakció vezetője ügyrendi kérdésként felvetette, az eddigi szokás szerint a megismételt tárgyaláson csak az elfogadott határozatról lehet újra dönteni vagy azt módosítani, szerinte viszont az alpolgármester egy attól eltérő határozati javaslatot küldött újratárgyalásra.

Újabb hozzászólást követően tisztázódott a helyzet, s a közgyűlés egy tartózkodás és 12 igen szavazattal elfogadta az eredeti napirendet. A tárgyalás során több, különféle javaslat is elhangzott, melyek a sportcsarnok használatára vonatkoztak: milyen határidővel, s milyen szerződéseket kell kötni.

Zaják Rita képviselő felvetette, évek óta gond, hogy nincs pontosítva, kik milyen juttatásban részesültek, legyen az ingyenes teremhasználat, bizottság által juttatott támogatás, ingyenes vagy kedvezményes lakáshasználat vagy más kedvezmény. Ezeket kell pontosítani.

Az ülés során kiosztottak írásban is módosító javaslatokat, majd szünet következett.

Húsz perccel később folytatódott a vita, amelyet Bomba Gábor ügyrendi javaslatát követően lezártak. Szavazással döntöttek arról, hogy a kifogásolt, decemberi határozatot hatályon kívül helyezi a közgyűlés, a sportközpont ingó- és ingatlaneszközeinek használati jogáról február 19-ig írásban kell megállapodni, a különféle költségeket fel kell mérni, s megállapítani, a sportolók milyen kedvezményeket kapnak. Arról viszont, hogy milyent kaphatnak, nem született döntés.

Máté Péter, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője az ülés után facebook-posztban kommentálta a döntést. – Nem hozott megnyugvást a mai rendkívüli közgyűlés a KSC ügyében, a baloldali többség lényegében csak későbbre halasztotta egy rossz döntés végrehajtását, most február 19. a „kilakoltatás” dátuma. Pozitív, hogy addig van idő tárgyalni. Kezdeményeztem, de az ülésen az ÉSZ nem akart szavazni arról, hogy a város teremhasználattal támogassa a felnőtt kosarasokat, pedig ezt korábban már az összes érintett bizottság elfogadta. Ameddig ezt nem teszi meg a közgyűlés, addig bármilyen szerződés kierőszakolása oda vezethet, hogy az élvonalbeli meccseinkre más városba kell majd utaznunk. Ezt felelős városvezető, önkormányzati képviselő nem akarhatja, ezen elv mentén dolgozunk tovább – írta.

Máté Pétert az ülés után megkérdeztük a közgyűlés döntéséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában