Szentmise

2024.01.31. 18:34

Hálaadó ünnepséget tartottak a tamási katolikus templom felújításáért

A szerda délután kezdődő eseményen a résztvevők elsőként a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium növendékeinek műsorát láthatták, majd Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott beszédet.

Gazsó Rita

Január közepére készült el a tamási templom és környezetének teljes felújítása (Fotó: MD)

Ezután Felföldi László a Pécsi Egyházmegye püspöke tartott szentmisét, amelynek keretében megáldotta a megszépült Nagyboldogasszony templomot. Az ünnepségen részt vett Süli János országgyűlési képviselő.

Mint korábban megírtuk, január közepére elkészült a tamási templom és környezetének teljes felújítása, a templom külső-belső rekonstrukciója, a plébánia renoválása, az épületgépészet korszerűsítése, valamint megújult a templomkert is. A háromszáz éves barokk templom és környezetének megszépítése rekord gyorsan, mindössze egy év alatt lezajlott. Összegszerűséget tekintve a magyar állam 548 300 000 forintos támogatásával és a helyi családok adományaiból készülhetett el. Az orgona 40 millió forintos felújítása szintén magánadományból történhetett meg.

Az ünnepségről hamarosan részletes tudósítást adunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában