Hajdan

2024.01.23. 08:00

Halálos baleset történt erdőirtás közben Döbrököznél

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

90 ÉVE halálos baleset történt erdőirtás közben – közölte a Tolnamegyei Ujság 1934. január 20-i száma. „A Döbrököz mellett fekvő Hajagos nevű erdőrészben fát irtottak a munkások. Úgy látszik, hogy ezt a munkát nem végezték kellő körültekintéssel, mert az egyik ledöntött törzs a közeli farakásra esett és onnan félrebillenve Venczel Antal döbröközi munkást fejen ütötte. A szerencsétlen ember nyomban eszméletlenül esett össze. Társai gallyakból készített hordágyra fektették, a lakására vitték és hazaérve orvost is hívtak hozzá. Nem lehetett azonban rajta segíteni, mert súlyos sérülésébe pár órai szenvedés után belehalt.”

90 ÉVE „a paksi postahivatal bejelentette a csendőrségen, hogy a feladott pénzküldemények közt egy hamis ötpengőst találtak” –  jelent meg a hír a Tolnamegyei Ujság 1934. január 20-i számában. „A jól sikerült hamisítványt Róka László budapesti fiatalember és bűntársai készítették. A tettesek pénzhamisításért már többször voltak büntetve.”

90 ÉVE „a dunaföldvári csendőrőrs Jakab András és még nyolc más vásári tolvajtól nagymennyiségű férfiruhát, 40 méter különböző színű tennisskelmét vett órizetbe” –  írta meg a Tolnamegyei Ujság 1934. január 20-i száma. „A tolvajok az árukat a múlt évben megtartott kiskőrösi és szekszárdi országos vásárokon lopták. A tolvajok mind a kilencen madocsai lakosok, a lopott holmikat a madocsai községházán őrzik.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában