Terelővadászat

2024.01.22. 18:00

Ismét ritkították a károkat okozó nagyvadállományt Szekszárd környékén

Legutóbb egy héttel a mostani hajtást megelőzően került sor ilyen beavatkozásra.

Bencze Péter

Folytatódik a Szekszárd környéki, károkat okozó vadállomány ritkítása

Fotó: Mártonfai Dénes - archív

Amint arról korábban beszámoltunk, hétvégén ismét ritkították a vadállományt az Aranyfürt Vadásztársaság tagjai Szekszárd környékén. A szakembereknek – ugyanúgy, mint legutóbb – most sem lehetett okuk panaszra, a szombati hajtás végére ugyanis három szarvast, egy őzet és egy vaddisznót sikerült elejteni – tudtuk meg Csabai János vadászmestertől. Legutóbb egy héttel a mostani hajtást megelőzően került sor ilyen beavatkozásra, akkor még ennél is gazdagabb volt a teríték. Ezúttal egyébként 14 puskával dolgoztak a vadászok, valamint az őket segítő hajtók.

A mostani vadászatot a jövő héten szombaton újabb követi majd, ugyanis a vadak továbbra is komoly károkat okoznak a város környékén, főként a kiskertekben, a szőlőkben és a mezőgazdasági területeken. A következő alkalommal, vagyis szombaton reggel nyolc órakor a Kápolna téren találkoznak a programban résztvevők. Ezt követően maga a vadászat a Kálvária-dombról indul majd, a szakemberek pedig a Kis- és Nagybödő, a Porkoláb-szurdik, a Gyűszű- a Porkoláb- illetve az Iván-völgyek környékén ritkítják a vadállományt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában