Teol.hu videó

2024.01.15. 16:49

Terelővadászatot tartottak Szekszárdon az ingatlantulajdonosok védelmében – videó

Közel tucatnyi vadállatot sikerült leteríteniük azoknak, akik részt vettek a Szekszárd környékén megtartott terelővadászaton. Az ilyen eseményekre azért van szükség, mert az állatok egyre nagyobb károkat okoznak az ingatlantulajdonosoknak.

Bencze Péter

Terelővadászatot tartottak Szekszárdon, reggeli megbeszélés a Remete kápolna előtt

Fotó: Makovics Kornél

Nem zárult eredménytelenül a szombaton, Szekszárd környékén megtartott terelővadászat. A szakemberek és a hajtók szép számmal ejtettek el állatokat, amik eddig kárt okoztak az ingatlantulajdonosoknak. Az elmúlt években jelentősen megnőtt a vadak által okozott káresetek száma a tolnai vármegyeszékhelyen.

Az Aranyfürt Vadásztársaság által szervezett esemény reggel nyolc és délután négy óra között zajlott. Nyolc óra alatt pedig szép számmal ejtettek el a vadászok nagy- és dúvadat is. A terítékre végül nyolc vaddisznó, két őz és egy róka került.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere a mostani helyszínen azt mondta, a polgármesteri hivatal munkatársai az elmúlt napokban a hajtás közelében élőket kiértesítették a szombaton várható puskadörrenésekről. Emellett pedig ő maga személyesen, a helyszínen győződött meg arról, hogy a vadászat minden tekintetben megfelel a szigorú adminisztrációs elvárásoknak.

A településvezető azt is elmondta portálunknak, eddig is és ezentúl is segítik majd a kiskert- és ingatlantulajdonosokat azzal, hogy az önkormányzat mezőőreivel kijuttatják a szükséges vadriasztó szereket a vadak által sűrűn látogatott területekre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában