Városfejlesztés

2024.01.10. 18:07

Közlekedési változásokról döntött a szekszárdi bizottság

Közlekedési változtatásról döntött szerdán délelőtt tartott ülésén Szekszárd Közgyűlésének Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága.

Szepesi László

Bomba Gábor, a bizottság elnöke

Fotó: MW

A testület, Bomba Gábor elnök vezetésével két ezzel kapcsolatos kérelmet vizsgált, s döntött azokról. Egyik egy Kápolna téri lakosé volt, aki jelezte, hogy a Remete utcában, mindkét oldalon parkolnak gépjárművek, s az megnehezíti, balesetveszélyessé teszi a közlekedést, néha torlódást okoz. Javasolta, hogy a Remete utca teljes szakaszán a megállás is tiltásra kerüljön. 

A testület úgy döntött, mivel az sokakat érintene hátrányosan, csak a Remete utca legszűkebb szakaszán, a Kápolna tér és a Mandula sor közötti részen, és csak az utca egyik oldalán a várakozás lesz tilos. 

A másik kérés a Pécsi Tudományegyetem Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola dolgozóitól érkezett. Ők az intézmény hátsó, udvari kijáratán, a Holub utcára való kihajtást akár a kapu környékén a parkolás korlátozásával, akár egy tükör kihelyezésével szándékoztak biztonságosabbá tenni.  A bizottság nem tartotta indokoltnak egyik megoldást sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában