Egészségügy

2024.01.04. 11:30

Megszólalt a bonyhádi kórház főigazgatója: továbbra is ő vezeti az intézményt

Nem mentettek fel, továbbra is betöltöm a főigazgatói pozíciót a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben – mondta lapunknak dr. Barcza Zsolt, akinek neve azon kórházigazgatók között szerepelt, akiket múlt év decemberében felmentettek hivatalából.

Brunner Mónika

Dr. Barcza Zsolt.

Mint arról beszámoltunk, a múlt év utolsó hónapjában kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter

Dr. Barcza Zsolt, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet főigazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy semmilyen módon nem érintett a leváltott kórházigazgatók ügyében. – Nem mentettek fel, továbbra is betöltöm a főigazgatói pozíciót a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben – mondta. 

A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház főigazgatójával, dr. Németh Csabával és a dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatójával, dr. Kerekes Lászlóval együtt merült fel a neve, akkor azt írták, hármójukat váltották le Tolna vármegyében múlt év decemberében. 

Tizennégy éve főigazgató

Dr. Barcza Zsolt azonban továbbra is ellátja főigazgatói feladatait. A kórházat 2009 óta vezeti. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen elvégzése után, 1985-től dolgozik a bonyhádi városi kórházban. Több évtizedes orvosszakmai tevékenységéért, Bonyhád és a völgységi térség egészségügyi ellátásának fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseiért a múlt évben a Tolna Vármegyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Bezerédj István-díjat kapott. 

Dr. Barcza Zsolt Tolna vármegyében a második kórházigazgató, aki beszél a történtekről. 

Először dr. Kerekes László, a dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója nyilatkozott lapunknak. Elmondta, hogy őt felmentették, személye a koránál fogva érintett. Hozzátette: minden főigazgató szerződésében benne van, hogy megbízása esetén tovább lehet foglalkoztatni. Ő azonban úgy döntött, hogy befejezi, egyébként is már nyugdíjasként látta el a főigazgatói feladatait. 

Dr. Németh Csaba, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház leváltott főigazgatójának kommunikációs stábja is tájékoztatást ígért az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában