Bepillantottak egy távoli ország életébe

2024.01.19. 10:03

Nyelvgyakorlásnak is hasznos volt az MCC-s program

A Mathias Corvinus Collegium legfontosabb célkitűzése, hogy a tehetséges fiatalok ismereteit olyan tudással bővítse, amelyre a hagyományos iskolai oktatásban nem nagyon tehetnek szert.

Szepesi László

Amna Zulfiqar pakisztáni médiakutató arról beszélgetett, hogy a közösségi média használatának milyen társadalmi hatásai vannak Közép-Ázsiában.

Fotó: Kiss Albert

Ennek a gondolatnak a jegyében egy különleges találkozóra került sor csütörtökön, kora délután az MCC Szekszárdi Képzési Központjában, ahol a diákok, mondhatjuk úgy is, egy speciális angolórán vehettek részt. Ugyanis, Sullivan Ferencnek, az MCC Ifjúságkutató Intézet kutatójának moderálásával Amna Zulfiqar pakisztáni médiakutató, az iszlámábádi National University of Modern Languages adjunktusa és Paul Moran, a Budapest Fellowship Program ösztöndíjasa arról beszélgetett, hogy a közösségi média használatának milyen társadalmi hatásai vannak Közép-Ázsiában. Mindezt természetesen angolul.

A nézőközönség, hallgatóság fiatalokból állt, bő félszázan jöttek a Garay Gimnázium kilencedik osztályba járó, angolul tanuló diákjai és az I. Bála Gimnázium tanulói.  Az előadás során arról esett szó, hogy milyen társadalmi következményekkel jár az internet terjedése Pakisztánban és a környező országokban, hogy a közösségi média miként befolyásolja az ország közállapotait, társadalmát, valamint a fiatalok egyéni kilátásait.

Melyek a fiatalok által használt kedvenc információs források Ázsiában, s hogyan használják azokat. A beszélgetés, amellett, hogy nyelvgyakorlásként is hasznos volt a szekszárdi diákok számára, bepillantást engedett egy távoli ország életébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában