Jótékonyság

2024.01.25. 07:30

Pénz lesz a kinőtt ruhákból

Ruhákkal teli zsákok sorjáztak egymás mellett és fölött az elmúlt napokban a Mórágyi Általános Iskola egyik osztálytermében. Sőt, a tömött csomagokból még a folyosóra is jutott bőven.

Szeri Árpád

A zsákok gyarapodásához az alsó tagozatos lányok és fiúk is hozzájárultak (Beküldött fotó)

Az önmagáért beszélő látvány azt igazolja, hogy az intézmény diákjai – valamint pedagógusai és nem utolsó sorban a szülők – körében sikert aratott a nemrég meghirdetett Sulizsák Program. Ennek keretében az iskola a program előírásainak megfelelő, otthon már nem használt, feleslegessé vált ruhák, kiegészítők, cipők összegyűjtésére kérte a tanulókat. 

– A vártnál jóval nagyobb mennyiségű ruha érkezett hozzánk – adott összegzést a két héten át tartó, szerdán lezárult kezdeményezésről Marosi Linda igazgató. – Ez nemcsak az általános segítőkészséget, hanem környezeti nevelésünk eredményességét is bizonyítja. Hiszen ez a rengeteg holmi nem a szemétbe kerül. A ruhákat a program meghirdetője, egy fővárosi cég elszállítja és újrahasznosítja. 

A kilencéves Horváth Dániel ugyancsak kitett magáért, szülei bevonásával járult hozzá a minél nagyobb mennyiség eléréséhez. – Anyukámmal kiválogattuk az otthoni ruhákat, amelyekre már nincs szükségünk – újságolta. – Apukám kocsival hozta be az iskolába a zsákokat, mert azok nagyon nehezek voltak. Remélem, sok pénz gyűlik össze és udvari játékokat kapunk belőle.

A már említett cég a ruhákért kilogrammonként ötven forintot fizet. A beérkező összeg részben a gyermekek iskolai programjait támogatja, emellett remélhetőleg – Dániel óhajának megfelelően – jut belőle az udvarra tervezett sporteszközök és szabadidős játékok vásárlására is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában