Teol.hu podcast

2024.01.29. 19:00

Podcast-ajánló: Betegsége után még empatikusabb az emberekhez

Dr. Győri Attila immár másodszor vehette át a megtisztelő Prima díjat. A szekszárdi Balassa-kórház általános sebészetének osztályvezető főorvosát mindenki szereti és tiszteli.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Dr. Győri Attila immár másodszor vehetett át Prima díjat

Ez talán a szakmai tudásán kívül kivételes empátiájának is köszönhető. Megtapasztalta ugyanis foglalkozásának másik oldalát is, amikor pajzsmirigy betegségével küzdött.

"Hosszadalmas volt a terápia és nagyon nehéz volt közben megtapasztalni azt a kiszolgáltatottságot, amit egy kórházban a beteg érez. Egy beteg általában senkit sem ismer. Ott van a bajával, amiről fogalma sincs, hogy valójában kicsi, nagy, vagy közepes, de ő abban a pillanatban azt érzi a legnagyobb bajnak. Ezt a kiszolgáltatottságot sehol sem lenne szabad érezni és sehol sem szabad vele visszaélni" – vallja a főorvos.

Dr. Győri Attila hivatásszeretete és betegek iránti nyitottsága, elkötelezettsége közismert, ezért is kapta meg már másodjára a Prima díjat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában