Bennégett a nő

2024.01.06. 11:30

Régóta rettegtek a szomszédok attól, hogy tragédia történik – galériákkal

Többen arról számoltak be portálunknak, szinte biztosak voltak abban, hogy az idős asszony előbb-utóbb magára gyújtja a házat – ezt mondták Tolnán a helyiek annak az ingatlannak a környékén, ahol a péntek esti tűzben egy idős asszony és a kutyája vesztette életét.

Bencze Péter

Megtörtént, amitől régóta rettegtek

Fotó: Kiss Albert

Még szombat délelőtt is tucatnyian dolgoztak a romok eltakarításán Tolnán, miután egy ház leégett a településen, az ingatlanban lakó idős asszony pedig életét vesztette. A helyszínen többen is arról számoltak be portálunknak, hogy az áldozat évek óta egyedül élt, többen arra sem emlékeztek, mikor látták őt utoljára az utcán. Azt, hogy még élt, csak onnan tudták, hogy a nő a fia napjában többször is meglátogatta az édesanyját, ételt vitt neki. A helyiek viszont nem értették, hogy az idős nő miért nem került otthonba.

Régóta sejtették, hogy előbb-utóbb tragédia történik majd

Az egyik környéken lakó férfi arról számolt be a helyszínen, ő és a családja évek óta rettegtek attól, hogy előbb-utóbb tragédia helyszíne lesz a ház, ami most leégett. Azt mondta, az ingatlanban lakó idős áldozat dohányzott, nem régen pedig kis híján magára gyújtotta az ingatlant. A szemtanú szerint most is ez vezethetett a tűzhöz. Az idős asszony miatt egyébként a környéken többen is aggódtak. 

A lángok a szomszédos házban is milliós kárt okoztak

A leégett ingatlan mellett egy másik ház is található, a lángok arra az épületre is átterjedtek, a tűzoltóknak ezért le kellett bontaniuk a tetőt. Szombat délelőtt a tulajdonos és a neki dolgozó munkások még a helyszínen voltak. A két lakóházból álló szálláshely egyik része biztosan lakhatatlanná vált. A tetőlécekre csak elszenesedett, lógó fadarabok emlékeztetnek. Ottjártunkkor teherautókra pakolták fel a lebontott építőanyagokat és folyamatosan szállították el azokat. 

A tulajdonos elmondta, hálás a tűzoltóknak, amiért gyorsan a helyszínre érkeztek, és mindent megtettek azért, hogy a tűz és az oltásnál használt víz a legkevesebb kárt okozza.

A tűzoltói bevakozás idején egyébként a szomszédos házaik lakói közül többen a saját ingatlanjaik tetőszerkezetét locsolták órákon át vízzel, így igyekeztek megakadályozni, hogy náluk is súlyos károk keletkezzenek.

A konyhában keletkezhetett a tűz

Amint arról már beszámoltunk, a tűzoltók két órán keresztül oltották a két lakrészből álló, égő épületet. A ház födémje is beszakadt, az épület lakhatatlanná vált. A két megmenekült lakó ismerősökhöz költözött. Nem zárható ki, hogy a tűz a konyhában keletkezett, de a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás tárja majd fel – mondta Köves Péter, hozzátéve, hogy a legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, fűtési hibára vagy dohányzásra vezethető vissza. A leggyakrabban a konyhában keletkezik tűz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában