Édesség

2024.01.26. 09:30

Versenyre készülnek a Rákóczi túróssal

Az egyik legmagyarabb desszertnek tekinthető a Rákóczi túrós. Az ízletes sütemény készítésének rejtelmeibe avatott be cukrász tanulókat Gábor Sándor és Gáborné Cseh Katalin cukrászmester.

Révészné Hanol Erzsébet

Gábor Sándor és felesége, Gáborné Cseh Katalin cukrászmesterek látták vendégül nemrégiben a szekszárdi Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos cukrász tanulóit, hogy beavassák őket a Rákóczi túrós készítésének rejtelmeibe – írják a Városunk Dombóvár Facebook-oldalon. 

A Gábor Sándor avatta be a fiatalokat a Rákóczi túrós készítésének rejtelmeibe. Fotó: Facebook

A diákok egy versenyre készülnek, amelynek Rákóczi János és a nevét őrző sütemény a témája.

 Felkészülésüket nagyban segítette, hogy a cukrász házaspárral végig vehették a sütés folyamatát, és aktívan részt is vettek benne. Nem véletlen, hogy ehhez Dombóvárra utaztak, Gábor Sándor ugyanis élen jár a Rákóczi túrós népszerűsítésében. 

A legmagyarabb desszert

Mint korábban nyilatkozta, ez a legmagyarabb desszert, hiszen minden alapanyaga megtalálható Magyarországon, még a Dél-Amerikából származó csokoládéra sincs hozzá szükség. Névadója, megalkotója pedig a Dombóvár közelében fekvő Felsőleperden született 1897-ben. Párizst is megjárva több jelentős hazai étterem szakácsa volt. Nevét nemcsak a lepény, hanem a Rákóczi rostélyos is viseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában