2024.01.26. 09:30
Versenyre készülnek a Rákóczi túróssal
Az egyik legmagyarabb desszertnek tekinthető a Rákóczi túrós. Az ízletes sütemény készítésének rejtelmeibe avatott be cukrász tanulókat Gábor Sándor és Gáborné Cseh Katalin cukrászmester.
Gábor Sándor és felesége, Gáborné Cseh Katalin cukrászmesterek látták vendégül nemrégiben a szekszárdi Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos cukrász tanulóit, hogy beavassák őket a Rákóczi túrós készítésének rejtelmeibe – írják a Városunk Dombóvár Facebook-oldalon.
A diákok egy versenyre készülnek, amelynek Rákóczi János és a nevét őrző sütemény a témája.
Felkészülésüket nagyban segítette, hogy a cukrász házaspárral végig vehették a sütés folyamatát, és aktívan részt is vettek benne. Nem véletlen, hogy ehhez Dombóvárra utaztak, Gábor Sándor ugyanis élen jár a Rákóczi túrós népszerűsítésében.
A legmagyarabb desszert
Mint korábban nyilatkozta, ez a legmagyarabb desszert, hiszen minden alapanyaga megtalálható Magyarországon, még a Dél-Amerikából származó csokoládéra sincs hozzá szükség. Névadója, megalkotója pedig a Dombóvár közelében fekvő Felsőleperden született 1897-ben. Párizst is megjárva több jelentős hazai étterem szakácsa volt. Nevét nemcsak a lepény, hanem a Rákóczi rostélyos is viseli.