Stabil működés

2024.02.22. 08:00

A bányató üzemeltetése marad a Bátaszéki Horgász Egyesület fő feladata

A Bátaszéki Horgász Egyesület közgyűlésén Vad Jácint elnök és Péter Géza titkár számoltak be a tavalyi év eseményeiről és vázolták az idei terveket.

Mauthner Ilona

A Bátaszéki Horgász Egyesület 635 fős taglétszámmal zárta az előző évet – derült ki a szervezet közgyűlésén, ahol Vad Jácint elnök és Péter Géza titkár beszámoltak a tavalyi év eseményeiről és vázolták az idei terveket.

Illusztráció: Getty Images

A jelentések szerint az egyesület stabilan, a kitűzött céloknak megfelelően működött. A bányatavat érintő üzemeltetési költségeket és a mindennapi működést az elért bevételből folyamatosan finanszírozni tudták. Tavaly a város önkormányzatától 300 ezer forint, valamint a TETT-től további 50 ezer forint támogatást kaptak a szervezet költségeinek csökkentésére, számolt be az eseményről a BátaszékMost hírportál.

A bányató üzemeltetése a fő feladat 

Az egyesület fő feladata a bányató üzemeltetése volt, és ez marad az idei év fókuszában is. A karbantartási munkákat segítette a pályázati forrásból beszerzett fűnyírótraktor és három fűkasza. A fedett közösségi tér, a főzőhely és a már elkészült tárolóhely egész évben kiszolgálta a tóhoz látogatókat. Tavaly megtörtént a megközelítő út felújítása és a kamerarendszer telepítése is.

Az elmúlt két évben az egyesület több mint 7 millió forint értékű pénzügyi támogatást kapott eszközbeszerzésre, haltelepítésre, és már az idei évre 400 ezer forintot nyert egy pályázaton.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy Bátaszék tulajdonába került a bányató. A város tervei között szerepel a 70 hektáros terület kibővített felhasználása. A kirándulóközpont megvalósításához együttműködésre van szükség, amely az önkormányzat és az egyesület részéről is adott. 

Szakács Szabolcs, a megyei szövetség, a TOHOSZ ügyvezető igazgatója is részt vett az összejövetelen, és elismerését fejezte ki az egyesületben folyó munkáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában