Dr. Koncz Zsófia

2024.02.14. 21:20

Az önkormányzatok energetikai döntéseit segítette a fórum – galériával

Dr. Koncz Zsófia szerdán Dombóváron járt. Az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese az Országos Energetikai Fórum Tolna vármegyei programjának résztvevőit köszöntötte a helyi művelődési házban.

Vizin Balázs

Az Országos Energetikai Fórum Tolna vármegyei programjának résztvevői (Beküldött fotó)

Felszólalásában kiemelte, hogy az ukrajnai háború és az uniós szankciók nyomán kialakult energia-válsághelyzet kezelése és megoldása minden ország, így hazánk számára is jelentős kihívást jelent. Ugyanakkor a magyar családok a rezsicsökkentésnek köszönhetően Európában a legolcsóbban jutnak áramhoz és gázhoz. 

– Kiemelt feladatomnak tartom, hogy választókerületem polgármestereit abban is támogassam, hogy első kézből értesülhessenek az energiaügyeket, energiapiacot érintő eseményekről, illetve az energiahatékonyság javítása érdekében elérhető megoldásokról, lehetőségekről – ezt már Potápi Árpád János mondta el. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is felszólalt a Tolna vármegyei polgármestereknek szervezett szakmai programon, amelynek kezdetén Pintér Szilárd is köszöntötte a jelenlévőket.

Dombóvár polgármestere azt mondta, hogy bár még mindig jóval magasabbak az energiaárak, mint a háborút megelőzően, a kormányzati közbeszerzésnek köszönhetően jelentős segítséget kaptak az önkormányzatok: jóval kedvezőbb szerződéseket köthettek 2023-ra és 2024-re is. 

A fórum szakmai előadásokkal folytatódott. Az önkormányzatokkal kapcsolatos energetikai kihívások kezelésére a jövőben hangsúlyosabb figyelmet fordítani kívánó MVM Csoport vezetői, illetékesei adtak tájékoztatást, valamint az előadások után szívesen válaszoltak a településvezetők felmerülő kérdéseire.

A dombóvári szakmai fórum után Bátaapátiban folytatódott a program: dr. Koncz Zsófia és Potápi Árpád János a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolóban járt. Megtekintették a világviszonylatban is elismerésre méltó technológiával készült létesítményt, amely a Paksi Atomerőműben keletkezett kis- és közepes radioaktivitású hulladék befogadására jött létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában