Jubileum

2024.02.15. 07:30

Harminc éve alapították a Paksi Városi Múzeumot

Egész éven át tartó programsorozattal ünnepli a Paksi Városi Múzeum alapításának 30. évfordulóját, hamarosan ugyanis három évtizede lesz annak, hogy 1994. április 26-án megalapították az intézményt.

Gazsó Rita

Hamarosan három évtizede lesz, hogy megállapították a múzeumot

Fotó: Molnár Gyula

A jubileumhoz kapcsolódóan konferenciákkal, kiállítással, gyerekeknek, családoknak, felnőtteknek szóló programokkal várják a látogatókat – olvasható az intézmény honlapján. Mint írják, szeretnének minél több embert megtalálni, akik annak idején részt vettek az intézmény létrehozásában, kezdeti működésében. Ezért azt kérik, hogy aki bármilyen módon gyarapította a múzeum életét, írjon a [email protected] címre vagy a múzeum Facebook oldalán, messenger üzenetben. 

Példaként a Helytörténeti Bizottság tagjait, a helytörténeti szakkör tanulóit, az épület felújításában részt vevőket, a gyűjteményt rendező katonákat, a tárgyakat ajándékozókat, az ásatáson részt vevőket, a Múzeumbarát Kör tagjait vagy éppen a támogató vállalkozókat és üzleteket említik. Mint írják, hosszú listát tudnának írni, de csak kevés pontját tudják személyekhez társítani. Az én múzeumom… címmel szeretnék összegyűjteni és közzétenni a kezdetekről szóló személyes történeteket, ehhez azt kérik, hogy az említett személyek osszák meg velük emlékeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában