Szakképzés

2024.02.18. 20:00

Hetven éve gyarapítja a vendéglátást a VIP

Fennállásának hetvenedik évfordulóját ünnepli idén a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola (VIP). A kerek évforduló határozza meg a következő hetek programját. A jubileumi ünnepi hetet április 8. és 12. között tartják.

Révészné Hanol Erzsébet

Több mint két hete a nosztalgia uralkodott el a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola (VIP) online felületein. Ennek oka, hogy idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját az iskola, és ehhez kapcsolódóan hetven napon keresztül, minden nap újabb képcsokorral jelentkeznek, amelyek felidézik az intézmény fotókkal dokumentált éveit – írják a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum közleményében.

A jubileumnak szentelik a következő heteket a VIP-ben. Beküldött fotó

Digitalizálták az összes tablójukat

Szőke Anikó gyakorlati oktatásvezető, szervező elmondta, hogy sok más kezdeményezés és program kapcsolódik még a jubileumhoz. Például digitalizálták az összes tablójukat, amelyeket napról napra haladva osztanak meg az iskola honlapján. Ezek között akár az 1963-tól 1966-ig az iskolába járt „öregdiákok” is megtalálhatják fotóikat. A Facebookon üzenőfalat alakítottak ki, melyen a volt és jelenlegi diákok, tanárok, oktatók, dolgozók üzenhetnek egymásnak arról, hogy miért (volt) jó VIP-esnek lenni.

Iskolacímer tervező rajzpályázatot hirdetnek

Tervezik, hogy az ünnephez kapcsolódva iskolai keretek között emlékfát ültetnek, élő virágokból VIP feliratot készítenek, valamint február 24-én, a Mátyás-naphoz kötődően belső versenyeket hirdetnek. Többek között iskolacímer tervező rajzpályázatot, iskolatörténeti, továbbá jubileumi étel, ital versenyt indítanak.

Áprilisban jubileumi ünnepi hetet tartanak

A jubileumi ünnepi hetet április 8. és 12. között tartják meg. Az első napon a jelenlegi és egykori tanárok és diákok alkotásaiból álló kiállítást nyitnak meg a VIP Galériában. A hétre terveznek még retró főzést, az iskola grill teraszán sütögetést, időkapszulát helyeznek el, emléktáblát avatnak, majd a koronát egy gálaműsorral teszik fel a programokra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában