Teol.hu videó

2024.02.22. 08:30

Kiemelkedően teljesítettek a kadarkák, a kékfrankosok és a bikavérek (videóval)

Idén 47. alkalommal rendezték meg a Dicenty Dezső Kertbarát Kör borversenyét a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban.

Mauthner Ilona

Ferenc Vilmos, a szekszárdi Dicenty Dezső Kertbarát Kör elnöke elmondta, 95 bormintával neveztek a kistermelők a versenyre, ebből 27 volt fehér, 13 rosé és 55 vörös bor.

Fotó: Mártonfai Dénes

Elismert borászok a zsűriben

Négy bizottságban – hat-hat zsűritaggal – kóstolták és minősítették a borokat. A zsűri tagjai kiváló szakemberek, borászok – többek között Mosonyi Pál, Módos Ernő, Márkvárt János, ifjú Takler Ferenc – voltak. Azt a verseny vége felé közösen megállapították, hogy évjárattól függetlenül kiváló borokat neveztek a termelők és kiemelkedően teljesítettek a kadarka, a kékfrankos és a bikavér borokkal. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Úgy tűnik, a kistermelők megfogadták a sok év óta szakmai rendezvényeken elhangzó tanácsokat, hogy hangsúlyt kell fektetni a borok mellett a hordókezelésekre is.

Ferenc Vilmos elmondta, egyre több fiatal termelő, borász csatlakozik a közösségükhöz.

Az eredményhirdetésre március 2-án kerül sor a Babits Mihály Kulturális Központban, amikor az arany-, ezüst- és bronzérmek mellett a legeredményesebb termelőnek járó díjat is átadják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában