Ajándék könyvek, negyedszer

2024.02.16. 12:00

Most közel negyven kötettel gazdagodott a tolnai iskola

Nemcsak hamvazószerda volt február 14-e és nemcsak a szerelmesek ünnepe.

Wessely Gábor

Dobainé Pintér Mária (balról), Szilák Henriette, Kovácsné Szabó Lívia és Nemes Rita a könyveket kapó másodikos gyerekekkel (Beküldött fotó)

Ekkor tartják világszerte a könyvajándékozás napját is. A kezdeményezés legfőbb célja: növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, lehetővé tenni a fiatalok és a könyvek egymásra találását. Nem kis feladat a mai, számítógépek és okostelefonok uralta világban. Jó szülők, pedagógusok és könyvtárosok kellenek ahhoz, hogy felkeltsék a felnövekvő nemzedékben az olvasás általi ismeretszerzés, a tartalmas kikapcsolódás iránti vágyat.

A Nemzetközi Könyvajándék Naphoz kapcsolódva a szekszárdi Illyés Gyula Könyvtár Gyermekkönyvtára immár negyedik alkalommal juttatott el csomagot a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola könyvtárának. Az idén a Széchenyi István tagiskola volt a kedvezményezett. Az átadó Nemes Rita gyermekkönyvtár-vezető és Kovácsné Szabó Lívia gyermekkönyvtáros, az átvevő Szilák Henriette tagintézményvezető és Dobainé Pintér Mária iskolai könyvtáros volt.

A két tagiskolában a mintegy hétezer kötettel rendelkező helyi könyvtár ez alkalommal közel negyven gyermekkönyvvel gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában