Teol.hu podcast

2024.02.24. 18:00

Podcast-ajánló: A karitatív munka szívből és örömmel végzett tevékenység

1989. február 4-én, Kozma Imre atya vezetésével, harminckilenc alapító tag részvételével megalakult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyesület az első időben sajátos körülmények között működött, a vezetőség Kozma Imre atya étkezőjében találkozott.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Fotó: MW

Idén, harmincöt évvel később a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemcsak az ország egyik legrégebbi civil szervezete, hanem az egyik legnagyobb is, amely több mint 300 intézményt tart fenn, 130 önkéntes csoportjával végez folyamatos karitatív tevékenységet, és naponta átlagosan 15 ezer embernek nyújt segítséget.

A Szekszárdon működő csoport 1992 óta látja el tevékenységét. A csoportban mindenki olyan munkát igyekszik ellátni, amihez leginkább tehetsége és érzéke van, mindenkinek megvan az önként vállalt feladata. Így lett a karitatív munka szívből és örömmel végzett tevékenység. 

Hesz Zoltánné, a szekszárdi csoport vezetője foglalta össze tevékenységüket, szót ejtve annak eredményeiről, nehézségeiről és örömeiről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában