Mozgás-öröm-agytorna

2024.02.18. 19:20

Szeniorok örömtáncoltak Kölesden

Majnay Klára szenior örömtánc oktató foglalkozásra hívta az érdeklődő kölesdieket.

Teol.hu

Mint arról a Közéleti.hu beszámol, Majnay Klára elmondta, hogy a plakáton szereplő „mozgás-öröm-agytorna" valóban megvalósul a foglalkozások során, hiszen a koreográfia megtanulása komoly agytorna, így hatékony a demenciával szemben, közben átmozgatja az egész testet. A tánc közben figyelni kell egymásra, kialakulhat egy jó közösség is.

Beküldött fotó.

Először beszédre gyakorolják a lépésfigurákat, párcseréket, majd zeneszám alatt ismétlődnek a lépéskombinációk. A körtáncot páros-, majd blokktánc követte, ahol fontos szempont, hogy egy-egy kombinációt mindig párcsere követ, és ez is a koreográfia része. A szamba lépéseinek ismertetése után beszédre, majd zenére mozogtak a szeniorok.

Végül egy Fülöp-szigeti tánc lépéseinél „bonyolult" kombinációkra kellett figyelni. A körtánc váltólépéssel, feloldotta az új táncok okozta feszültséget. Minden foglalkozás így fejeződik be.

Gyakorlás közben tévedni szabad, mindenki annyit vállal, amit az egészsége elbír. Az oktató jó hangulatot teremtett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában