TMKIK

2024.02.29. 15:11

Vállalkozókat segítő programsorozat indult

Szakmai napra várta a helyi vállalkozókat a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtök délelőttre, Bonyhádra.

Gazsó Rita

Dr. Beréti Zsolt, Filóné Ferencz Ibolya és Baloghné Gaál Zsófia (Fotó: Makovics Kornél)

A vállalkozásokat segítő program egyben egy sorozat nyitánya is volt, amelyre szép számú érdeklődő érkezett. A megjelenteket Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, valamint dr. Beréti Zsolt, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, majd három előadás következett.

Baloghné Gaál Zsófia, a Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Szakcsoportjának elnöke a hazai hulladékgazdálkodás helyzetéről beszélt, őt a Generali Biztosító két szakértője követte. Kovács Bettina előadásának középpontjában a január elsejétől életbe lépő környezetvédelmi felelősségbiztosítás állt, míg az őt követő Molnár Csaba az egészségbiztosítást mutatta be, mint egyfajta eszközt, amely a munkáltatókat segíti abban, hogy minél több dolgozót tudjanak vonzani és megtartani. Az eseményt konzultáció zárta két biztosítótársaság szakértőivel.

Folytatódik a vállalkozókat segítő fórumsorozat

A mostani alkalmat az év folyamán további tíz fórum követi, amelyen a kamara által hívott előadók tájékoztatnak egyebek mellett a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt-ről, a kereskedelmet érintő új visszaváltási rendszerről, a zöld gazdaságról, a digitalizációról, valamint a technikai és technológiai megújulás lehetőségeiről. A kezdő vállalkozókat jó tanácsokkal látják el a vállalkozásindítással, adózással, vállalkozásszervezéssel vagy a marketing alapjaival kapcsolatosan, míg a rutinosabbak a forráskoordinációs lehetőségekről, az üzleti kapcsolatok kiépítéséről és a külpiaci lehetőségekről hallhatnak előadásokat. 

A vállalkozók emellett március 5-én egy szakmai tanulmányúton is részt vehetnek. A SIRHA nemzetközi szakkiállítás, azaz a régió legjelentősebb élelmiszer, pék, cukrász, szálloda és vendéglátóipari seregszemléjének első, szakmai napjára látogathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában