Készülnek a találkozóra

2024.02.26. 20:00

Veterán vegyészek konyhájába néztünk be

Online értekezletet tartott az elnökség. A veterán vegyészek együtt gondolkodtak a tennivalókról. A csapat, köszönhetően kiváló munkájának, nagy tekintélynek örvend. A szerveződés már javában készül a májusi rendezvényre: Szekszárdon találkoznak a bajtársak.

Szeri Árpád

Szikora Mihály, a veterán vegyészek elnöke tavaly júniusban már a VII. Vegyi Sugár Felderítő Találkozó résztvevőit köszöntötte Szekszárdon

Forrás: MW

A Szegzárd Veterán Vegyészek Baráti Társasága a hasonló profilú szerveződések mezőnyében a régió egyik legerősebb csapata. Ez a megállapítás is elhangzott a Társaság nemrég tartott, online vezetői megbeszélésén – tájékoztatta lapunkat Szikora Mihály nyugállományú ezredes, az egyesület elnöke. Az értékelés egyébként nem saját kútfőből ered, hanem a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) Közép-magyarországi régiójának februári értekezletéről. Itt a Baráti Társaságot Gáspár Rudolf nyugállományú alezredes képviselte és adott összefoglalót a csapat elmúlt évi tevékenységéről. A résztvevők külön elismeréssel nyugtázták a Szekszárdon tartott Vegyi Sugár Felderítő Találkozókat (VSFT), azok precíz megszervezését. Ezeken a rendezvényeken az egykori bajtársak elevenítették fel katonaidejük megannyi emlékét.  Az értekezleten az is elhangzott, hogy a tagszervezeteknek nagyobb mértékben kell támaszkodniuk saját erőforrásaikra.

A veteránok időarányosan haladnak

A Társaság helyzetére kitérve az elnök röviden értékelte a létszám növekedést, annak kedvező hatásait. Megállapította, hogy a tagdíjfizetés üteme is időarányosnak tekinthető módon alakul, bár az elkövetkezendő mintegy három hétben fokozni kell a tagság tájékoztatását. A vezetőség helyzetét elemezve ugyanakkor aggályának adott hangot, mivel úgy érzékelte, hogy egészségügyi gondok érték el a vezetőséget, ami nehézséget okoz a munkában. Megállapításaival a megbeszélés résztvevői is egyetértettek.

A második napirendi pont tárgyalásakor a vezetőség jelen lévő tagjai tájékoztatták egymást az általuk ebben a hónapban végzett munkáról. Tevékenységük főleg a további személyes kapcsolatépítést és a május 25-én, Szekszárdon tartandó, immár VIII. Vegyi Sugár Felderítő Találkozó biztosítását szolgálták. Az elmondottak alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az előkészítések időarányosak. Ezzel együtt a résztvevők körének bővítése érdekében fokozni kell a személyes tájékoztatásokat.

Terítékre került a Baráti Társaság anyagi helyzete is. Bár ütemesen alakul a találkozón részt venni szándékozók száma, ebből és a rendelkezésre álló egyéb adatokból pillanatnyilag csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a VSFT költségeinek meghatározásához további adatok szükségesek. Forrásbővítés érdekében továbbra is keresni kell a civil szféra, elsősorban a helyi vállalkozók támogatását. Végezetül pedig a márciusban végzendő feladatokról, így a tagdíj befizetések ütemezéséről, a VSFT-hez kapcsolódó ajánlatkérésekről, a találkozóhoz szükséges anyagi készletek beszerzéséről, valamint a program és költségeinek véglegesítéséről esett szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában