Bormustra

2024.03.22. 16:37

A Prantner Pince házasítását választották meg a legjobb vörösbornak

A Prantner Pince Sauli Cuvée 2021 bora lett a Szekszárdi Borvidéki Borverseny Legjobb vörösbora.

Gazsó Rita

Szerdán reggel a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében tartották meg a Szekszárdi Történelmi Borvidék egyik legjelesebb eseményét, a borvidéki borversenyt. Miként lapunk is írta, a szekszárdi borok seregszemléjére 208 minta érkezett, a minták között túlnyomó részben a borvidékre leginkább jellemző vörösbor, de fehér és rozé is szép számmal szerepelt. Ezeket az ország majdnem minden borvidékéről érkezett bírák kóstolták.

A legjobb vörösbor díját  a szekszárdi Prantner Pince Sauli Cuvée bora nyerte. Fotó: Mártonfai Dénes

Azóta a borbírálat is megtörtént, a program hagyományaihoz híven, első körben, pénteken délelőtt csupán a legjobb vörösbort hirdették ki. A Garay Élménypincében megtartott csúcsbírálaton a Szekszárdi Borvidéki Borverseny Legjobb vörösborának díját a Prantner Pince Sauli Cuvée 2021 borának ítélték. A többi kategória csúcsborait a Szent György napi borünnepen hirdetik majd ki, amelyet követően a nagyközönség is megkóstolhatja az idei aranyérmes nedűket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában