Magyar Bronz Érdemkereszt

2024.03.21. 14:07

Állami kitüntetést kapott Berta Alexandra

Paksról elszármazott művész is kapott elismerést március 15-e alkalmából.

Gazsó Rita
Berta Alexandra (beküldött kép)

Az állami kitüntetettek között Berta Alexandra citerás, népzenész, a Hagyományok Háza népzenei szakelőadója vehette át a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését. A  Magyar Bronz Érdemkeresztet, amelyet Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adott át a Pesti Vigadóban, a művész a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenységért kapta.

Berta Alexandra 1988-ban Szekszárdon született, Pakson nőtt fel, a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban érettségizett és a paksi zeneiskolában tanult, majd több diplomát szerzett, többek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2004 és 2006 között számos népzenei versenyen díjazták, 2013-ban Junior Príma Díjjal és Paks Kultúrájáért Díjjal tüntették ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában