Ünnepi pillanatok

2024.03.14. 13:44

Átgurították a hordót Magyarország legújabb Duna-hídján

Gazsó Rita

Záró szakaszában jár a Duna Aszfalt kivitelezésében zajló Kalocsa-Paks hídépítési projekt. Foktő térségében március 14-én megtartották a hordógurítást – számolt be a Magyar Építők. Az építőipari hagyományokat követő eseményre azután kerülhetett sor, hogy idén januárban a közel egy kilométeres építményen teljessé vált a pályalemez. Ezt az tette lehetővé, hogy a balparti ártéri híd, majd a jobbparti ártéri híd szerkezetének betolását követően január 26-án a középső elemet képező mederhíd is bezárult.

Májusban jöhet a műszaki átadás. Forrás: Magyar Építők

A csütörtöki hordógurítás előtti rövid sajtótájékoztatón Pántya József az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, valamint Varga Antal, a Duna Aszfalt Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja is felszólalt. Az eseményen elhangzottak szerint a projekt a zárófázisában tart, a tervek szerint májusban már elindulhat a műszaki átadás-átvétel. A hordógurítás a három elemből álló építmény bal ártéri hídjáról indult, amely után a mederhíd látogatására is lehetőség nyílt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában