Színvonalas megmérettetés

2024.03.08. 08:00

Egyezett a zsűri és a közönség véleménye

Tolna vármegyéből öt iskola húsz diákja mondott verset a bátaszéki Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Mauthner Ilona

Forrás: BátaszékMost/Facebook

A megmérettetést igen színvonalasnak ítélte a háromtagú zsűri, Dömény Boglárka, a II. Géza Gimnázium némettanára, Kalmár Éva, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület vezetője és Csötönyi László, a szekszárdi önkormányzat egyik bizottságának az elnöke. Az ítészek elismerő szavakkal szóltak a versenyről, amelyet a II. Géza Gimnázium már 34. alkalommal szervezett meg az idén. 

A bírálók a Magyar Versmondók Egyesülete által meghatározott szempontok szerint pontozták az előadásokat, így figyelték a versválasztást, a művészi beszédet, technikai eszközöket és a művészi teljesítményt. A fiatalok meglepő versválasztásokkal, kiemelkedő előadásmóddal megható pillanatokat okoztak a verskedvelő hallgatóságnak.

Noha az értékelők szubjektivitása nem zárható ki, a pontozási és értékelési rendszer betartásával mégiscsak objektív eredmények születtek. Ezt bizonyítja az is, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt versmondó kapta a hallgatók által kiosztott legjobb versmondónak járó díjat is. Az induló három bátaszéki gimnazista közül Birtalan Kincső lett a harmadik, míg Molnár Pál különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában