Évek óta gyűjtenek

2024.03.07. 16:30

Felajánlásokból vennének terepjárót a kutató-mentők

Mozgalmas és nehéz éven vannak túl a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai. A tavalyi esztendőben tucatnál is többször riasztották őket, zömében eltűnt személyek felkereséséhez. A munkájuk megkönnyítése érdekében régóta szeretnének egy terepjárót beszerezni, de erre eddig nem volt lehetőségük. Most ezért támogatók segítségét várják.

Bencze Péter

Terepjáróra gyűjtenek a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai (Fotó: TVMKI)

Támogatóik száma megfeleződött tavaly, mégsem adták fel a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai: tizenhat alkalommal vettek részt elltűnt személy felkutatásában, egyszer pedig természeti katasztrófához riasztották őket. 

A nehézkes pénzügyi helyzet ellenére sem panaszkodnak, a pályázati lehetőségeket viszonylag jól sikerült kihasználniuk, így az alapvető működésünk nem volt veszélyben. A szekszárdi közgyűlés által kiírt pályázaton a kutyáik táplálására és egészségmegóvására nyertek 350 ezer forintot, ami levett egy jelentős terhet a vállukról. Ezek mellett a katasztrófavédelem több mint 900 ezer forinttal, egy alapítvány, cégek és magánszemélyek is támogatták az önként, ingyen vállalt munkájukat. Mindezeknek is köszönhető, hogy eszközöket tudtak beszerezni, és a működés minden területére jutott forrás.

Van viszont valami, amire már hatodik éve gyűjtenek, de eddig még nem sikerült beszerezni. Ez pedig egy terepjáró, amellyel a nehezen megközelíthető helyekre is be tudnának jutni könnyedén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában