Dekoráció

2024.03.28. 10:30

Feldíszítették húsvétra a kertbarátok a Táncsics-parkot

Idén is díszbe öltöztette a Táncsics parkot a paksi Kertbarátok Klubja – számolt be a TelePaks.

Gazsó Rita

Fából készült nyulak, színes virágok, tojások a fűben és a fán, péntek óta ezeket tekinthetik meg az ide látogatók vagy éppen erre elhaladók. A hagyományos díszítést több napos munka előzte meg: a tagok már egy héttel ezelőtt elkezdték a munkát, festették, ragasztották a fából készült tojásokat, nyuszikat, készítették a virágkosarakat. A tojásfa most közös, arra bárki felteheti saját húsvéti tojását, a kertbarátok erre kérték is a paksiakat.

A paksi kertbarátok egy héten át készültek a húsvéti dekorálásra. Fotó: Molnár Gyula

Az ide elhelyezett tojásokat azután elteszik, megőrzik, és jövőre újra elhelyezik a fán. A parkba látogatók újdonságokat is találnak a dekorációk között, például egy nyuszifigurát, amelyet kisebb gyerekek fotózásához használhatnak. A díszek várhatóan húsvét utánig maradnak a Táncsics Parkban, a Kertbarátok Klubjának tagjai arra kérik az itt élőket, vigyázzanak minderre, hogy jövőre is felhasználhassák ezeket a park szépítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában