Tudáspróba

2024.03.23. 08:30

Fiatal informatikus tehetségek versenyeztek Szekszárdon

Kétnapos versenyen vannak túl a jövő informatikusai, akik Szekszárdon, az I. Béla Gimnáziumban a Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen mérték össze tudásukat csütörtökön és pénteken. Összesen nyolcvanöten vettek részt a március 21-22-én tartott informatikai versenyen, amelynek fő célja a tehetségkutatás, a diákok szempontjából pedig az inspiráció gyűjtés, és az, hogy megtanuljanak eladható programtermékeket készíteni.

Gazsó Rita

A diákok hat különböző kategóriában nevezhettek a versenyre, amelynek eredményét péntek kora délután hirdették ki. Az idei verseny legjobbja lett számítógépes grafika kategóriában Szélyes Panna a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumból, a számítógépes animáció középiskolás mezőnyéből Vajda Bence, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium diákja, az alkalmazói programok középiskolás korosztályú versenyzői közül Horváth Zsombor, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, a számítógépes animáció kategória általános iskolás korosztályájában Döme Petra és Brukusanin Alíz az adai Cseh Károly Általános Iskola tanulói.

Fotó: Kiss Albert

A játékprogramok kategóriájában az általános iskolások közül az újvidéki Kis Teodor, míg a középiskolás kategórában indulók közül Szilágyi Balázs, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója bizonyult a legjobbnak. A számítógéppel támogatott tervezés általános iskolás mezőnyéből Pokoraczki Gergő, a bocskaikerti Németh László Általános Iskola és AMI tanulója nyert. A megépített automata berendezés és vezérlése kategóriában Kenyeres Imre, a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tanulója végzett az élen, a számítógéppel támogatott tervezés középiskolai mezőnyéből pedig Ágoston Viktória, aki szintén a Beszédes József MMIK diákja vehette át a legjobbnak járó elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában