Megemlékezés

2024.03.15. 16:54

Gábor Áron rézágyúja szólt a decsi Fő utcán

A decsi faluházban emlékeztek meg az 1848-as forradalom hőseiről, a márciusi ifjakról március 14-én, csütörtök délelőtt. Heberling Tibor polgármester köszöntőjét követően a Bíborvég Általános Iskola diákjai adtak ünnepi műsort.

Farkas Eszter

A decsi faluházban emlékeztek meg az 1848-as forradalom hőseiről

Fotó: MW

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően díjazták a Bíborvég Általános Iskola legjobb tanulóit, akik Zsikó Zoltántól, Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnökétől és a helyi polgármestertől vehették át jutalmukat.

– Az idei évben huszonkilenc kiemelkedően jól tanuló diákunkat jutalmazzuk – mondta el Kozma Erzsébet iskolaigazgató. Persze a kiváló tanulókat kiváló oktatók készítik fel a tanórákon, akiket ezúton szintén szeretnénk kiemelni és egy szál virággal megköszönni a munkájukat.

Az ünnepi műsort idén is a Bíborvég Általános Iskola diákjai adták, a felkészítő tanáraik Pegler-Ulrik Gyöngyi és Bodó Judit voltak. A műsort követően a világháborús emlékműhöz indultak el a résztvevők, hogy elhelyezhessék az emlékezés koszorúit. A csodaszép tavaszias időben, úton az emlékműhöz a Decsi Hagyományőrző Férfikórus adott elő dalcsokrot, majd a rendezvényt az emlékműnél koszorúzással zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában