A víz maga az élet

2024.03.22. 11:19

Három intézmény fogott össze Bonyhádon a Víz világnapja alkalmából

Tematikus programot szerveztek március 21-én, a meteorológiai tavasz első napján Bonyhád három intézményében a víz világnapja alkalmából.

Farkas Eszter

A komplex eseménynek a Völgységi Múzeum, a Bonyhádi Kórház- és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája és a Bonyhádi Sportcentrum közösen adott otthont a Bonyhádi Sportcsarnokban

Fotó: Beküldött fotó

A komplex eseménynek a Völgységi Múzeum, a Bonyhádi Kórház- és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája és a Bonyhádi Sportcentrum közösen adott otthont a Bonyhádi Sportcsarnokban.

– Az 1993 óta számon tartott nemzetközi világnap apropóján a Bonyhádi Általános Iskola harmadik osztályosai és a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola negyedik osztályosai ismerkedtek meg a Föld ivóvízkészletének területi elhelyezkedésével, a víz körforgásának jelentőségével, a vízért folytatott küzdelem vetületeivel, a vízfogyasztásban való tudatossággal az idei „Víz a békéért” nemzetközi szlogenhez kapcsolódva – mondta el J. Stefán Klára muzeológus.

Fotó: beküldött fotó

Kiemelt figyelmet szenteltek a szervezők a víz élettani hatásainak bemutatására, a szervezet vízigényének szemléltetésére és a különböző élelmiszerek, elsősorban zöldségek és gyümölcsök víztartalmának kiemelésére. A hétvégén az Egészségfejlesztési Iroda Medvehagymatúrát szervez Szálkára, amelyen regisztrációt követően tudnak részt venni az érdeklődők.

A Völgységi Múzeum igazgatója, dr. Farkas István Gergő és történésze, Szabó Tibor, március 21-én Egerben képviselték Bonyhádot, a bonyhádi Perczel-kúriát az V. Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek Konferenciáján. Az eseményen az újdonsült történelmi emlékhelyek mutatkoztak be a a Nemzeti Örökséghivatal szervezésében. Dr. Farkas István Gergő a Perczel-kúria történetét és Perczel Mór honvédtábornok életének és bonyhádi éveinek bemutatásával öregbítette Bonyhád hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában