Önkormányzat

2024.03.09. 09:55

Határozatképes a mucsfai képviselő-testület

Négy képviselővel folytatja tovább a Bonyhádi járásban található Mucsfa község, miután február nyolcadikán lemondott Katona Csaba polgármester. A mucsfai képviselő-testület határozatképes. Az önkormányzati választásokig az alpolgármester vette át a polgármesteri feladatokat.

Brunner Mónika

Illusztráció: Getty Images

Az Aparhanti Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatta lapunkat, hogy a mucsfai polgármester lemondásával a mucsfai alpolgármester látja el a településvezetői feladatokat, méghozzá az ezévi önkormányzati választásokat követően, az újonnan megválasztott polgármester hivatalba lépéséig.  Az önkormányzati választásokat az idei év június kilencedikén tartják. A mucsfai testület határozatképes.

Gibuscsák János alpolgármester festművészként is ismert
Gibuscsák János alpolgármester festművészként is ismert 
Fotó: Makovics  Kornél

Határozatképes a testület

Az aparhanti hivatal emlékeztetett, hogy Mucsfán 2019-ben az önkormányzati választásokon négy képviselőt és egy polgármestert választottak, így öt fős volt a képviselő-testület. A polgármester lemondásával jelenleg négy fős a képviselő-testület, mely – a jogszabályoknak megfelelően – így is határozatképes.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint mindegyik képviselő független. A lemondott polgármester is független volt. 

Mint arról beszámoltunk, a polgármester Katona Csaba február nyolcadikán mondott le tisztségéről, és másnaptól Gibuscsák János alpolgármester vette át településvezetői feladatait. 

Festőművész lépett a helyére 

Katona Csaba még 2020-ban nyilatkozta lapunknak, hogy az előző ciklusban önkormányzati képviselőként látta el feladatait, és azért indult a választásokon, mert senki nem akarta elvállalni a polgármesteri tisztséget. 

Gibuscsák János alpolgármesterről pedig 2020-ban úgy számoltunk be, mint festőről, akinek 2020-ben festménykiállítása nyílt Harcon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában